Zemljište je najznačajniji aspekt

očuvanja prirode

Ako se nastavi sa degradacijom zemljišta, ova planeta više neće omogućavati život ljudima već u skorijoj budućnosti. Zato je svaka prilika da budemo glas zemljišta, govorimo o zemljištu i njegovom značaju.

Zemljište je naslijedje koje smo dužni da proslijedimo kao izvor života generacijama koje tek dolaze. Gotovo svaka kriza u svijetu je povezana sa degradacijom zemljišta od klimatskih promjena, nestašica hrane, vode, gladi, migracija, nemira, ratova, izumiranja biljnih i životinjskih vrsta a naša planeta se sada suočava sa najvećom krizom zemljišta u istoriji čovječanstva . 

-87% života na našoj planeti direktno zavisi od zemljišta
-52% svjetskog poljoprivrednog zemljišta je već degradirano

Ljudska populacija se uvećava a sposobnost zemljišta da proizvodi hranu, usled degradacije je već značajno smanjena što neminovno vodi prirodnim, socijalnim i ekonomskim katastrofama.

Zato preduzmimo akciju prije nego bude kasno!

Pridružite se #SaveSoil i #savesoilmovement čiji je cilj budjenje svijesti o značaju i važnosti zemljišta u svim aspektima života naše planete i poticanje naših lidera da kroz politike zaštite i regenerišu zemljište. Jer zemljište je najveći živi sistem naše planete, nije resurs i materijal već izvor celokupnog života! Preduzmimo akciju!

Svi možemo da doprinesemo, da govorimo o zemljištu i odvojimo svakog dana par minuta da koristeći naše društvene mreže prenesemo poruku o zemljištu.

Uključite porodicu, prijatelje i ujedinjeni možemo postići mnogo za spas zemljišta!

www.savesoil.org

Korpa

Vaša korpa je trenutno prazna.