Studio "PIPI"

Studio glume, govora i igre “PIPI” su osnovale Marta Ćeranić, diplomirana glumica na akademiji lepih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Ejdusa i Snežana Dabović, NLP Master sertifikovana na institutu Slavice Squere u Beogradu i 200h International Teacher – Scuola Elistica, Yoga Ayurveda Milano i Restorative and Antigravity Yoga Teacher

Marta Ćeranić

Snežana Dabović

Zašto radionica glume, NLP-a i Yoga

Zato što je to jedinstvena, zabavna i iznad svega za djecu korisna kombinacija koja čini da uče brzo i lako!

Sa djecom učimo i radimo vodeći se mišlju da “snovi se ostvaruju a talenti otkrivaju, razvijaju i njeguju”. Vjerujemo da sve što naučimo sa zadovoljstvom, kroz zabavu i igru, nikada ne zaboravimo.

Kroz glumu djeca razvijaju i iskazuju svoju maštu, istražuju sebe kroz druge i obrnuto, razvijaju i oslobađaju svoju kreativnost, osnažuju i koriste svoju jedinstvenost i uče da uvažavaju tuđu individualnost. Uče da cjene timski rad. Različitim vježbama i aktivnostima se radi na verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, koncentraciji i pažnji, istraživanju i korisnosti raznih emocija, stanja raspoloženja unapređenju samosvjesnosti samopoštovanja i oslobađanju od treme.

NLP - neuro lingvističko programiranje

NLP je naučna metoda koja se bavi proučavanjem funkcionisanja ljudskog uma. Kroz to, proučava načine kojima su vrlo uspješni ljudi postigli ili postižu svoje izuzetne rezultate i uspjehe u bilo kojoj sferi života. Jednostavnim metodama NLP proučava druge ljude tim vještinama, tehnikama, načinima razmišljanja i ponašanja koji su doveli do usjeha.

Učenjem i usvajanjem tih jednostavnih vještini u najranijem uzrastu djeca će ih lakše i brže primenjivati u svom životu. Samim tim mogu biti uspješniji u razumjevanju u komunikaciji sa sobom, porodicom, vršnjacima, nastavnicima i imati bolje odnose. Lakše i brže učiti, ostvarivati svoje ciljeve, upravljati svojim emocijama, ponašanjem i vremenom, naučiti kako doći od neželjenog u željeno stanje, kako razvijati i koristiti svoj pun potencijal. 

 

Yoga

Yoga je nauka samorazvoja. Nauka o tjelu, umu i duhu. Cjelovit sistem koji vodi jedinstvu. Bez ikakviih religijskij, vjerskih, nacionalnih, polnih odrednica, bavi se isključivo samorazvojem i dobrobiti ljudskog tjela, uma i duha i kao cjelovit sistem vodi jedinstvu i realizaciji. Potekla je u Indiji i predstavlja najdragoceniji poklon indeje svijetu.

Pozitivan uticaj Yoge na ljudski organizam je poznat od davnina a neprocjenjiv je njen uticaj na razvoj djece. Praktikujući Yogu kod djece se povećava svjesnost o tjelu, pravilnom držanju, disanju, koncentraciji i pažnji. 

Yoga čini tjelo, um i duh istovremeno snažnim i fleksibilnim, pomaže u smirivanju uma, oslobađanju od pritiska i tenzije kojima su djeca izložena jer je i njihova svakodnevica danas kao kod odraslih užurbana, puna obaveza i tenzije.

Yogom djete može brzo i lako da povrati energiju i mir, oslobodi se destruktivnih i nekorisnih ponašanja, poveća svjesnost, samodisciplinu, samopoštovanje i bude u skladu sa sobom.

Antigravity Yoga ( lebdeća yoga )

Antigravity Yoga je način vježbanja nastao kombinacijom tradicionalnih Yoga položaja (asana), klasičnih vježbi snage i fleksibilnosti sa elementimatako zabavne akrobatike. Ima veoma blagotvorno dejstvo na cjelokupan organizam jer platno na kojem i uz pomoć kojeg se izvodi i vježba je podrška tjelu, oslobađa pritiska i rasterećuje kičmene pršljenove, zglobove ramena, kukova, koljena te se već nakon prvog vježbanja dobija osjećaj izuzetne lakoće ( lebdeći osjećaj ) u cjelom tjelu.

Osim što je olakšano izvođenje svih obrnutih i naprednih položaja yoge, produbljuje se disanje, ubrzava se i olakšava cirkulacija, budi energija, popravlja držanje i pokretljivost tjela, ima umirujuće dejstvo,  oslobađa tjelo napetosti i tenzije i djeluje na cjeli sistem regenerativno i podmlađujuće.

Mogu je praktikovati odrasli i djeca, muškarci i žene a posebno se savjetuje sportistima u cilju olakšanja istezanja napetih mišića, rasterećenja skeleta i povećanja fleksibilnosti. Na kraju svakog vježbanja opuštanje u platnu uz blago ljuljanje je svojevrsna anti-stres terapija i garantuje duboku relaksaciju.

Korpa

Vaša korpa je trenutno prazna.